[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul or. Rîșcani, despre dificultatea de a obține certificatul de integritate: „Nu este clar de ce a fost gata în 34 de zile”
18 Ianuarie

Primarul orașului Rîșcani, Victor Bogatico, membru al Partidului Politic „Partidul Nostru”, candidat în circumscripția nr. 4 (Rîșcani) la parlamentare, aduce la cunoștință opiniei publice despre situația privind eliberarea certificatului său de integritate de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), transmite CURENTUL.

Victor Bogatico spune că a obținut certificatul în 34 de zile, deși trebuia să-l fi primit în termen de 15 zile.

„La 13 decembrie, împreună cu soția, primarul or. Drochia, am mers la ANI să solicităm eliberarea certificatului de integritate. La 26 decembrie mi-au spus că încă nu au certificatul, iar soției mele acesta a fost eliberat. Responsabilii mi-au dat un număr de telefon, unde pot apela pentru a întreba dacă este gata certificatul. Omul care răspundea, odată ce auzea care îmi este numele, întrerupea apelul. Nimeni până acum nu mi-a putut explica și răspunde când voi putea primi certificatul de integritate. La 15 ianuarie mi-au spus că certificatul este gata, dar unele date nu erau gata și mi-au spus că pot să-l iau la 16 ianuarie. Am primit certificatul pe 16 ianuarie, dar data indicată pe foaie este 15. Acest lucru s-a făcut probabil pentru că PN a mers pe 16 la CEC să se înregistreze și eu să nu pot semna. Încă nu este clar de ce certificatul meu a fost gata în 34 de zile, al soției mele în 13, iar al lui Șor în 7”, a spus Victor Bogatico.

De asemenea, primarul de Rîșcani menționează că în certificatul său de integritate este mențiunea precum că a fost condamnat și nu poate ocupa funcții publice.

„Am decizia judecătoriei pe marginea acestui caz. În decizie este indicat că sunt vinovat, dar nicăieri nu este scris că nu pot ocupa anumite funcții publice. Fiind primar în opoziție, mulți încearcă să ne atragă de partea lor, încearcă să ne cumpere, să ne amenințe, să ne învinuiască de ceva. În fiecare an îmi aruncau niște învinuiri pentru a mă ține în suspans. Acești oameni nu m-au deranjat doar pe mine, dar și pe mulți alți colegi de-ai mei. Avem informații că în aceeași situație cu certificatul de integritate au fost și alți 3-4 colegi de-ai noștri. În cazul meu au fost încălcate orice prevederi legale”, a spus Victor Bogatico.

Totodată, Victor Bogatico a menționat că, indiferent de toate aceste situații, el va merge și va candida în alegerile parlamentare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților