[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Orhei: Plățile destinate familiilor cu copii au fost blocate de autorități 
20 Octombrie

„Banii alocați de Primăria orașului Orhei pentru implementarea programului Capital Maternității au fost blocați de Centrul Național Anticorupție (CNA)”. Declarația a fost făcută de primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a emis un ordin de înghețare, pe un termen de 30 de zile lucrătoare, care prevede interzicerea oricăror operațiuni și tranzacții cu mijloacele bănești din contul bancar, destinat plății alocațiilor pentru familiile cu copii.

Pe lângă înghețarea fondurilor privind oferirea alocațiilor pentru nașterea copiilor, Pavel Verejanu a menționat că mamele, care au beneficiat deja de acest ajutor sunt supuse presiunilor și intimidate de către organele de drept.

„Astăzi a fost citată una dintre mămici de către CNA, care a beneficiat de indemnizație. Noi nu putem să tăcem, când un bărbat intimidează o mamă la telefon și îi spune că ori se prezintă de bună voie la CNA, ori va fi ridicată cu forța”, a afirmat el.

Primarul a declarat că de vină pentru această situație este conducerea țării, iar CNA ar fi acționat la comandă politică.

„Având în vedere că, statul nu contribuie cu nimic la dezvoltarea domeniului tineretului și îi izgonește din țară – noi, aici, în municipiul Orhei, am creat toate condițiile ca tineretul să rămână acasă”, a subliniat el.

Pavel Verejanu a remarcat că, suma înghețată ar permite acordarea indemnizației la 308 familii, banii fiind oferiți de un sponsor.

În context, primarul s-a adresat organelor de drept: „Lăsați mamele în pace, căci ele au primit acest suport financiar să cumpere mâncare, hăinuțe, scutece și tot necesarul. Dragi ofițeri, vă îndemn încă o dată să nu îndepliniți acele indicații care sunt împotriva cetățenilor. Guvernarea se luptă cu propriul popor. Programul “Capital matern” este perfect legal, și nu există temei pentru a fi blocat”.

Inapoi la arhiva noutaților