[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul comunei Băcioi s-a adresat organelor de drept și ambasadelor acreditate în R. Moldova și cere azil politic
8 Iunie

Primarul comunei Băcioi din municipiul Chișinău, Vitale Șalari, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre unele intimidări în adresa sa, informează CURENTUL.

Președintele organizației municipale a Partidului Unității Naționale (PUN), Cornel Pântea, a comunicat câteva detalii privind ilegalitățile comise în localitate.

„Din momentul când Vitalie Șalaru a anunțat public că unica soluție pentru cetățenii Republica Moldova de a avea un viitor este unirea cu România, atunci început presiunile și tensiunile asupra domniei sale, dar și a locuitorilor comunei Băcioi. Ultimul caz a avut loc acum câteva zile”, a precizat el.

Prin urmare, primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, a oferit mai multe detalii. „Am devenit primar al comunei Băcioi în 2011 și atunci am format o comisie prin care am constatat sute de terenuri, care au fost atribuite ilegal unor persoane ce nu întruneau nici un criteriu de atribuire a acestor terenuri. Toate acele titluri au fost semnate de primar, de fosta conducere și fosta secretară a consiliului comunal Băcioi. În urma acestor ilegalități, am sesizat organele cu drept de control, a fost un demers pentru a fi suspendați din funcție, inclusiv și secretara Stoica, care a fost achitată de instanță”, a relatat el.

În același timp, Șalari a vorbit despre continuitatea cazului. „Consiliul s-a ales cu grave încălcări a legislației, au dispus adoptarea, cu încălcarea procedurilor, pentru a o pune pe doamna Stoica în funcție. În primărie, avem o situație încordată, toți consilierii democrați și socialiștii au venit să o protejeze pe doamna Stoica, care a fost secretar. Astfel, consilierii PD și PSRM, împreună cu doamna Stoica, au ocupat abuziv biroul secretarului consiliului comunal Băcioi. Sesizând poliția, am constatat un fapt: că sunt la cheremul PD și toate aceste acțiuni, au fost coordonate. Prin urmare, poliția a sigilat biroul, iar zeci de oameni venind la primărie, să le fie asigurate careva acte, au fost întorși înapoi”, a precizat primarul.

Totodată, el a vorbit și despre o întâlnire cu deputatul PD, Constantin Țuțu. „Vreau să fac o declarație în premieră. Spre regretul meu, am avut o întâlnire cu deputatul Constantin Țuțu, astfel, el mi-a cerut funcția de viceprimar și secretar al comunei Băcioi – i-am refuzat”, a comunicat acesta.

Primarul, prin urmare, s-a adresat organelor de drept, dar și ambasadelor acreditate în R. Moldova. „Am pregătit mai multe demersuri către organizațiile internaționale, către toate ambasadele acreditate în Republica Moldova: să acorde azil politic familiei mele, pentru că îmi fac griji pentru viața mea. Toate aceste acțiuni au un pericol real, rog ca toate organele de drept din Republica Moldova să se sesizeze. Toate aceste acțiuni sunt legate strict de campania alegerilor din toamnă. Nu am de gând să renunț la mandatul meu de primar, atât timp cât am susținerea locuitorilor comunei Băcioi”, a comunicat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților