[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul capitalei: „Nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat”
20 August

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a venit cu unele precizări referitor la situația de la Stația de Epurare, informează CURENTUL.

„Mulți întrebă ce se întâmplă și de ce în unele zone ale orașului a apărut mirosul neplăcut. Și ce întreprindem concret. Astăzi, grupul de lucru creat în urma unei dispoziții s-a deplasat la fața locului pentru a vedea cauzele și cine se face vinovat de situația actuală. În acest sens fiind elaborată și o anchetă internă. Grupul de lucru analizează toate circumstanțele și în termeni restrânși. În 3 zile trebuie să vină cu un raport amplu și propuneri concrete privind soluționarea problemei. Așadar, nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi. Pe de altă parte, responsabilii ieri m-au informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale. De ce aflu ieri despre acest lucru, de ce nu s-au luat măsurile necesare și nu s-a acționat prompt și de ce această situație este tolerată de ani buni din partea unor agenți economici?”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

El a mai spus că la aceste întrebări trebuie să primească răspunsurile în 3 zile după examinarea tuturor circumstanțelor.

„Totodată, a fost transmis un demers mai multor instituții de stat:

Ministerului Agriculturii, Inspectoratului pentru protecția mediului, Centrului municipal de medicină preventivă, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a se autosesiza în acest caz și de a dispune entităților din subordine, efectuarea controalelor inopinate cu prelevarea probelor de la companiile producătoare care deversează apele reziduale cu concentrație sporită de poluanți în rețeaua de canalizare publică”, a mai scris Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților