[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul capitalei: Am solicitat ca, cel târziu luni, toate grădiniţele și spitalele să fie conectate la agentul termic
18 Octombrie

Ion Ceban, primarul general al capitalei, a solicitat ca, cel târziu luni, 24 octombrie, toate grădiniţele, spitalele şi instituţiile municipale din domeniul sănătății să fie conectate la agentul termic, informează CURENTUL. 

„Ieri am examinat toate datele. Temperatura în încăperi a ajuns la 15 grade.

Toate instituțiile educaționale, la grădinițe mă refer, sunt pregătite pentru conectare la agentul termic.

Am rugat secretariatul să facă toate demersurile în acest sens. Responsabilii au discutat şi cu S. A. Termoelectrica care ne-a asigurat că tehnic acest lucru este posibil”, a declarat oficialul.

Primarul a spus că „noi plătim cu toţii pentru acest lucru şi chiar dacă este foarte scump, nu avem dreptul să riscăm cu sănătatea copiilor”.

„Amintesc că Primăria Chişinău a făcut o altă adresare la guvern pentru alocarea a 300 de mil. de lei, pentru a acoperi cheltuielile în ceea ce ţine de întreţinerea instituţiilor sociale de pe teritoriul municipiului Chişinău şi altor cheltuieli care rezultă din creşterea costurilor la agentul termic, energia electrică, la alte tipuri de resurse energetice.

Situaţia este catastrofală pentru întreaga republică.

Noi am abordat acest subiect încă săptămâna trecută la şedinţa CALM. Avem şi demersul făcut la guvern.

Am solicitat ca acest demers să fie făcut şi în adresa instituţiilor donatoare, mă refer aici la ambasade, misiuni diplomatice.

Noi, la Chişinău, facem faţă, dar sunt unii primari în ţară care din luna august nu mai au bani în buget pentru a acoperi aceste cheltuieli.

Cred că problema aceasta trebuie discutată la nivel naţional, iar sursele financiare trebuie identificate şi oferite autorităţilor locale”, a menționat primarul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților