[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul ales al capitalei bate alarma: „S-au intensificat acțiunile de demolare și construcție în condiții suspecte”
8 Iunie

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, s-a adresat Procuraturii mun. Chișinău, Inspecției de Stat în Construcții, Primăriei mun. Chișinău cu un denunț, informează CURENTUL.

Andrei Năstase a declarat că denunță acțiunile ilegale de demolare a clădirii fostului cinematograf Gaudeamus, amplasat în mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri 4.

„Acestea au demarat pe ascuns și se produc cu eludarea cadrului legal și fără a fi respectate regulile minime de securitate, existând riscul producerii de victime omenești și deteriorării de bunuri, după cum am atestat în cadrul vizitei la fața locului la data de 08.06.2018, fapt probat și cu o înregistrare video. Atrag atenția că se impune stoparea imediată a lucrărilor de demolare, activitate care stă și în competența Primarului general al mun. Chișinău, funcție în care am fost ales, dar pe care încă nu o pot exercita, din cauza tărăgănării, nejustificate, a validării alegerilor. În același timp, accentuez că în perioada de după publicarea primelor rezultate ale alegerilor locale noi din mun. Chișinău, s-au intensificat mai multe acțiuni de demolarea și construcție în condiții suspecte a unor edificii, ceea ce impune verificarea tuturor obiectivelor aflate în lucru, la capitolul deținerii actelor necesare efectuării lucrărilor, legalității acestora și respectarea regulilor de securitate în construcții”, a precizat Primarul ales.

Totodată, a cerut autorităților competente investigarea minuțioasă a acestui fapt, cu identificarea vinovaților, stoparea lucrărilor ilegale și neconforme, cu tragerea la răspundere a vinovaților.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților