[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primăria București acordă finanțare pentru reconstrucția scărilor din Parcul Valea Morilor din Capitală
17 Mai

Primăria Sectorului 1, București acordă finanțare pentru reconstrucția scării de granit din cel mai important parc al Municipiului Chișinău, Parcul Valea Morilor, transmite CURENTUL.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, împreună cu Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, au semnat un acord cadru de finanțare a proiectului „Reconstrucția Lacului de Acumulare Valea Morilor – etapa Reconstrucției scării de granit”.

În baza acestui acord, Primăria Sectorului 1 va aloca de la bugetul local suma de 920 mii euro pentru reconstrucția scării de granit. Această scară este punctul de legătură cu alte monumente istorice din parc, cum ar fi monumentul ridicat în memoria interpreţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

Acordul de finanțare a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 417/18.12.2017.

Parcul Valea Morilor, situat pe malul lacului cu același nume, este cel mai important parc din Municipiul Chișinău. Una dintre principalele atracții și zone de promenadă ale parcului o constituie scara de granit, monument istoric care are în componență 213 trepte.

Ceremonie de semnare acord finantare 3

Ceremonie de semnare acord finantare 1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților