[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima ședință la Curtea de Apel Chișinău! Avocat: Vlad Filat urmează a fi eliberat din sala de judecată
14 Septembrie

Prima ședință de judecată în dosarul x-Premierului Vlad Filat la Curtea de Apel Chișinău va avea loc la 20 septembrie curent, informează CURENTUL.

Potrivit avocatului Igor Popa, la prima ședință se vor examina cereri și demersuri ale părților, se va stabili oportunitatea cercetării parțiale sau totale a probelor examinate în prima instanță.

Cauza lui Vlad Filat va fi examinată de completul din trei judecători ai Curții de Apel Chișinău, și anume: Nichifor Corochii, Iurie Melenteanu, Ludmila Ouș.

Igor Popa a reiterat că așteptările apărării „țin de realizarea unui proces echitabil în cauza lui Vlad Filat: ședințe publice, respectarea dreptului la traducător, realizarea dreptului la audierea martorilor apărării în condițiile în care au fost audiați martorii acuzării etc”.

„Sentința contestată de către noi este una ilegală, neîntemeiată și nemotivată. Or, concluziile despre vinovăția lui Vladimir Filat de săvârșirea infracțiunii nu pot fi întemeiate pe presupuneri. Nu există temei juridic pentru tragerea la răspundere penală și condamnarea lui Vladimir Filat nici în ceea ce privește coruperea pasivă, nici traficul de influență, fapt pentru care am solicitat în apel achitarea integrală a acestuia. Vladimir Filat urmează a fi eliberat din sala de judecată”, a explicat avocatul lui Vlad Filat.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților