[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima rochie cusută la 9 ani! Designer: „Mireasa” norocoasă care mi-a purtat creația era una dintre păpușile mele
18 Decembrie

Designerul autohton Diana Voevuţki creează rochii deosebite acum și a dezvăluit că prima sa creaţie a fost la vârsta de 9 ani dintr-o perdea, informează CURENTUL.

„„Mireasa” norocoasă care mi-a purtat creația era una din papușile mele. Cea mai urîtă, cred… Da chiar era urîtă papușa ceea. Și pentru că cînd am în preajmă pe cineva “jignit de soartă” în mine se trezește super-salvatoarea, am decis să îmi bucur acea urițenie cu o rochie nouă. Hotărît, să fie de mireasă” – spune ea, pe reţele de socializare.

La fel, Diana, a mai spus că acei de vârsta ei, generația care a simțit toată splendoarea anilor ‘90, țin minte cît de modest trăiam.

„Era un lux să găsească mamele noastre, pe ascuns, pe sub tejghelele “Univermag”-urilor, cîte un “otrez” de materie bună, adusă hăt de departe. Eu, copil fiind, în care se năștea un viitor designer, nici nu puteam visa la asemenea noroc” Astfel, designerul, a menţionat că în ajun de Crăciun, a pus ochiul pe perdeaua de la bucătărie, care era albă și crohmolită, numai bună pentru o mireasă. „Mama avea o foarfecă mare și grea, de croitorie, pe care o folosea la croit costumașele de matineu. Chiar era grea, să știți. Eu, marunțică cum eram, am tăiat mai mult decît intenționam. Exact din mijlocul perdelei… Aveam și tipare, apropo. Mama aduna de prin revistele sovietice “Работница” tot felul de articolașe, pe care îmi făcea o plăcere enormă să le răsfoiesc. Răscolind și învîrtind acea mapă groasă de sute de ori, vizualizam, fără să realizez, viitorul meu. Îmi plăcea să mă scufund în visele de copil despre haine elegante, tocuri și femei cochete. Acolo găsisem și tiparul rochiței pentru păpușă”, a spus Diana.

„Eu nu țin minte ce a urmat. Bătaie nu am primit, că, din fericire, am avut noroc de părinți înțelegători și înțelepți, care ne acceptau așa cum suntem- cu bune și cu rele. Dar una o țin minte sigur – că acel Crăciun l-am întîlnit fără perdea, dar cu o păpușă în rochie nouă”, a conchis ea.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților