[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima întâlnire a lui Andrei Năstase în calitate de primar al capitalei
5 Iunie

Noul Primar General ales al Capitalei, Andrei Năstase, împreună cu Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, au avut astăzi o întâlnire cu conducerea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), transmite CURENTUL.

„Pentru Platforma DA descentralizarea reală și consolidarea autonomiei locale în conformitate cu standardele europene reprezintă pilonii de bază pentru modernizarea întregii țări, apropierea serviciilor publice calitative de oameni și soluționarea diferendului transnistrean. Formațiunea noastră a venit, în repetate rânduri, cu propuneri publice și punctuale privind implementarea extinsă și profundă a descentralizării financiare, administrative și politice a Republicii Moldova”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit unul comunicat de presă al Platformei „DA”, Andrei Năstase a menționat că la ora actuală anume CALM este cea mai independentă și reprezentativă organizație non-guvernamentală din domeniu, cu o reputație ireproșabilă și expertiza competentă.

În calitate de Primar General, Andrei Năstase speră la o colaborare constructivă, fructuoasă cu CALM, al cărui membru este și Primăria municipiul Chișinău, și a venit cu solicitarea asistenței consultative pe mai multe subiecte legate de gestionarea eficientă a Capitalei, promițând o continuare a mai multor proiecte utile pentru locuitorii Chișinăului și eliminarea cât mai urgentă a haosului și corupției din administrația municipală.

La rândul său, Alexandru Slusari a remarcat faptul că prima întâlnire a Primarului General ales are loc cu reprezentanții unei organizații, care mai mult de zece ani apără interesele aleșilor locali foarte profesionist și fără nici un iz politic, într-o țară extrem de centralizată.

Reprezentanții CALM au venit cu mai multe propuneri punctuale privind activitatea Primarului general, propuneri ce țin de gestionarea patrimoniului municipal, salarizarea personalului primăriei, colaborarea cu partenerii externi, în special cu Congresul Autorităților Locale ale Consiliului Europei, construirea relațiilor eficiente cu organizațiile non-guvernamentale capabile să livreze expertiza necesară, etc..

Totodată, Andrei Năstase i-a mulțumit conducerii organizației pentru sugestiile și propunerile făcute și a garantat că relațiile între primăria Chișinău și CALM se vor îmbunătăți semnificativ. De asemenea, edilul ales al Capitalei a subliniat importanța transparenței maxime în procesul decizional în cadrul administrării municipiului și a specificat că printre primele acțiuni ale primarului Andrei Năstase se va regăsi instituirea unui Consiliu consultativ al societății civile cu participarea indispensabilă a experților CALM.

primarul

calm

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților