[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima conferință în domeniul electoral: „Ne dorim tineri activi, implicați și motivați”
29 Noiembrie

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în colaborarea cu Comisia Electorală Centrală (CEC) și Parlamentul RM, a organizat astăzi prima conferință în domeniul electoral – ”CICDE open talks: Democrația se învață – abordări inovative”, informează CURENTUL.

În debutul conferinței, Președinta CEC, Alina Russu, a salutat prezența în sală a tinerilor.

„De voi, tinerii, depinde viitorul țării. Doar fiind implicat, inițial în partea de dezbateri, discuții, ulterior – prin luarea deciziilor, doar atunci putem vorbi că avem reprezentanți ai societății, care sunt bine informați și documentați, or asta este unul dintre obiectivele CEC, prin toate activitățile pe care le desfășurăm în vederea educării civice. Prin discursurile dvs. publice, vrem să motivați tinerii în vederea faptului și acțiunile de a fi activi, implicați și nu a fi indiferenți. Or, noi, echipa CEC, ne dorim să avem cetățeni informați și cetățeni care se implică foarte activ în procesul de decizie prin alegeri”, a precizat Russu.

La rândul său, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că este foarte important ca tinerii să fie implicați.

„Contează foarte mult pentru tineri, ca să înțelegeți cât e de important să vă implicați. Și ca să vă implicați, trebuie să fiți motivați. Ideea este următoarea: fiecare să ne implicăm. Contează ca fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, să ne implicăm, să fim foarte interesați de ceea ce ne înconjoară și nu doar când vine vorba de politică. E cazul să ne implicăm de dimineață până seara, în toate activitățile. Foarte mult contează, acum, la această vârstă, să faceți alegerea ce vreți să faceți pentru viitor. Pentru a ști să faceți o alegere bună, trebuie să vă implicați și să cunoașteți tot ce vă înconjoară”, a spus Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților