[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul: ANI trebuia să devină funcțională încă în anul 2017. Au fost angajați doar 9 din cei 46 de inspectori
24 Iunie

Premierul Maia Sandu a amintit colegilor săi, astăzi, în debutul Cabinetului de miniștri, că, în termen de 30 zile de la învestirea în funcții, trebuie să depună declarația de avere și interese la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), informează CURENTUL.

În context, Maia Sandu a menționat că a fost surprinsă să afle că la ANI au fost angajați doar 9 din cei 46 de inspectori.

„Mă întreb, cum funcționează această Autoritate? Știm că, în conformitate cu rapoartele Guvernului precedent, ANI trebuia să devină funcțională încă în anul 2017. Am aflat că le-au fost reduse salariile. Nu știu dacă a fost inițiativa ministrului Finanțelor sau care au fost argumentele, dar înțeleg că reducerile de salarii au fost destul de mari, cu aproape 60%. Noi ne dorim inspectori la ANI bine plătiți, independenți, buni, profesioniști, pentru că au de cercetat și de investigat bunurile numeroșilor funcționari publici, persoane cu demnitate publică, procurori, judecători și alții. E și o condiție pentru sprijinul extern pe care-l avem. ANI trebuie să devină funcțională cât de curând posibil”, a conchis Sandu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților