[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prezentatoarea TV Rodica Rusu s-a vaccinat în România:Am făcut-o rațional!
31 Martie

Prezentatoarea TV Rodica Rusu, la 29 martie curent, a mers în România şi şi-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca. De altfel, spune ea – a făcut-o raţional şi pentru a-i convinge pe părinţii săi ca să se vaccineze. De asemenea, după administrare nu a avut nici o reacţie adversă ,informează CURENTUL.

„Sunt două etape de vaccinare, următoarea este peste 56 de zile. M-am vaccinat în România pentru că în Republica Moldova acest vaccin nu este disponibil tuturor şi pentru că sunt cetăţean român am ales să vin să mă vaccinez aici” a spus Rodica, pe social media.

Prezentatoarea a primit o confirmare scrisă că s-a vaccinat. „Un certificat că ai fost vaccinat, pe ce dată, cu ce vaccin şi cred că acelaşi lucru se întâmplă şi a doua oară, cred că o să fie un singur certificat, după ce administrez a doua doză” – spune ea.

Pe lângă aceasta, jurnalista menţionează că procesul de vaccinare în România e foarte bine organizat. De altfel, ea, cât şi fratele său, s-a programat online, iar într-o săptămână a mers să-şi administreze vaccinul.

Rodica, după vaccin, nu a avut reacţii adverse. „Nu, decât un pic mă doare locul injectării, în rest nu am avut febră, dureri. Probabil, chestia cu reacţia adversă e foarte individual în funcţie de fiecare organism. Fratele meu a avut un pic de febră, l-a durut corpul – starea asta ca şi când ar fi avut gripă” a dezvăluit jurnalista.

De asemenea, Rodica a luat o decizie asumată şi gândită de a se vaccina. „Călătorind atât de des mi-am dat seama că inevitabil va trebui să fac acest lucru. În primul rând pentru a mă proteja pe mine şi pentru a-i convinge şi pe părinţii mei. Pentru că sunt în grupa de risc, dar sunt cumva mai reticenţi, mai fricoşi în privinţa vaccinului, am zis să fac eu prima, ca să-i conving că e totul în regulă”, a conchis ea.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților