[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prevenirea utilizării produselor neconforme în instituțiile de învățământ general – tema instruirii pentru responsabilii din domeniu
29 Octombrie

Responsabilii de alimentația copiilor din municipiul Chișinău au fost instruiți întru prevenirea utilizării produselor alimentare neconforme în instituțiile de învățământ general, transmite CURENTUL.

Ședințele de lucru s-au desfășurat în toate sectoarele din municipiu, inclusiv suburbiile.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul întrevederii s-a discutat:

Condițiile de transportare a produselor alimentare;

Actele de însoțire și marcarea corespunzătoare a produselor alimentare;

Examenul vizual (organoleptica) la etapa recepționării produselor alimentare;

Condițiile de păstrare a produselor/regim de temperatură, umeditate;

Respectarea normelor de igienă în procesul preparării produselor/bucatelor pentru consum;

Respectarea procedurii și normelor din domeniul alimentar la toate etapele de preparare a bucatelor pentru consum, conform fișelor tehnologice aprobate;

Procedura de returnare a produselor neconforme sau suspecte (documentarea oficială a cazurilor).

O atenție deosebită s-a atras procedurii de recepție și prelucrare a peștelui congelat, mai adaugă ANSA.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților