Responsabilii de alimentația copiilor din municipiul Chișinău au fost instruiți întru prevenirea utilizării produselor alimentare neconforme în instituțiile de învățământ general, transmite CURENTUL.
Ședințele de lucru s-au desfășurat în toate sectoarele din municipiu, inclusiv suburbiile.
Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul întrevederii s-a discutat:
Condițiile de transportare a produselor alimentare;
Actele de însoțire și marcarea corespunzătoare a produselor alimentare;
Examenul vizual (organoleptica) la etapa recepționării produselor alimentare;
Condițiile de păstrare a produselor/regim de temperatură, umeditate;
Respectarea normelor de igienă în procesul preparării produselor/bucatelor pentru consum;
Respectarea procedurii și normelor din domeniul alimentar la toate etapele de preparare a bucatelor pentru consum, conform fișelor tehnologice aprobate;
Procedura de returnare a produselor neconforme sau suspecte (documentarea oficială a cazurilor).
O atenție deosebită s-a atras procedurii de recepție și prelucrare a peștelui congelat, mai adaugă ANSA.
Cristina Pendea