[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pretindea că avea influență asupra persoanelor publice pentru eliberarea permisului auto. Ce riscă un fost polițist
23 Martie

Un fost polițist pensionat, actualmente angajat al Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto din Moldova, filiala Basarabeasca, a fost reținut de ofițerii DGT „Sud” a CNA și procurorii anticorupție. Omul este bănuit de trafic de influență, transmite CURENTUL.

Potrivit denunțătorului, bărbatul ar fi extorcat și primit 350 de euro susținând că are influență asupra unor persoanele publice din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Comrat a Î.S. „CRIS REGISTRU”, responsabili de primirea probelor practice la examenul de calificare a conducătorilor auto. Banii ar fi fost destinați influențării promovării examenul auto şi eliberării ulterioare a permisului de conducere categoria ”B”.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict în preajma Consiliului Raional Basarabeasca. Cei 350 de euro transmiși sub controlul CNA au fost găsiți asupra lui urmare a percheziției corporale. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 mii de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților