[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președinția: „Regretabil că PAS și PDA fac pași pe o cale greșită”
26 Septembrie

După ce Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a cerut astăzi inițierea unei cauze penale privind activitatea Președintelui Republicii Moldova, Președinția a lansat o declarație publică, informează CURENTUL.

Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al Președinției RM, a menționat, pe o rețea de socializare – „E trist să urmărim declinul neglorios al celor doi lideri de dreapta”.

„Din păcate, Maia Sandu și Andrei Năstase demonstrează că au pierdut simțul penibilului și se dedau la declarații și acțiuni jenante chiar și pentru susținătorii lor.

Se creează impresia că ei sunt implicați într-un scenariu impus de peste hotare, care are ca rezultat final justificarea coaliției lor postelectorale cu PDM, pentru a forma o majoritate pro-americană, pro-NATO.

Vedem că miza opoziției de dreapta este iarăși geopolitică, nu socio-economică sau de luptă reală cu abuzurile puterii.

Prin asta se explică schimbarea țintei lor de atac. În loc să lupte mai ferm împotriva guvernării și a lui Plahotniuc, PAS și PDA se războiesc cu președintele țării, care a fost înaintat și el de opoziție, de cea socialistă de stînga”, a declarat Ceban.

Totodată, purtătorul de cuvânt a calificat drept „regretabil” faptul că „PAS și PDA fac pași pe o cale greșită, care îi va duce la un deces politic prematur”, adăugând că, „în Moldova, dreapta iarăși dezamăgește propriul electorat”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților