[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele țării a discutat cu Dmitrii Kozak: „Am abordat subiecte privind rezultatele ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse”
20 Septembrie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere cu Dmitrii Kozak, viceprim-ministru, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, care se află în Moldova, pentru a participa la Forumul Economic Moldo-Rus, transmite CURENTUL.

Potrivit Președintelui, numărul participanților în acest an la Forum a ajuns la circa 1 000 de persoane și include înalți reprezentanți ai structurilor de stat și ai mediului de afaceri din Moldova și Rusia.

„În mod special, am abordat subiecte privind rezultatele ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru cooperare comercial-economică. Timp de câteva luni, Guvernul Moldovei și cel al Rusiei au reușit să discute un număr mare de probleme, multe dintre ele regăsindu-se în Protocolul ședinței Comisiei. Este extrem de important faptul ca înțelegerile la care s-a ajuns, să fie realizate la modul practic, astfel încât țările noastre să poată iniția discuții cu privire la implementarea unor programe de cooperare comercială și economică pe termen lung”, scrie Igor Dodon, pe o rețea de socializare.

În încheierea întrevederii, Președintele a constatat dinamizarea raporturilor bilaterale moldo-ruse. „Am remarcat că evenimentele care au loc în cadrul parteneriatului moldo-rus, ne conving că relațiile de colaborare dintre Republica Moldova și Federația Rusă se consolidează pe termen îndelungat”, mai scrie Igor Dodon.

Cristina Parfeni

71233261_3604230646269581_2716025472747044864_n

Inapoi la arhiva noutaților