[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: „O politică externă echilibrată în relațiile sale cu Vestul şi cu Estul va contribui în mod cert la dezvoltarea prosperă a ţării”
20 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu secretarul de stat, viceministru al MAE din Federația Rusă, Grigori Karasin, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cadrul întrevederii, „a menționat relațiile de prietenie constructive şi de parteneriat productiv, stabilite între președinții Republicii Moldova și Federației Ruse”.

„În acelaşi timp, am remarcat faptul că raporturile de colaborare dintre statele noastre, la nivel de executiv, nu înregistrează o dezvoltare dinamică. În contextul dat, vizita lui Grigori Karasin a fost convenită la nivelul șefilor de stat, în luna decembrie a anului trecut. Scopul principal al vizitei şi al întrevederii de astăzi vizează îmbunătățirea cooperării dintre guvernele ambelor state, pentru a conferi legăturilor moldo-ruse un caracter complex, multiaspectual și productiv, în beneficiul popoarelor noastre. Am reiterat interesul comun pentru dezvoltarea unei colaborări reciproc avantajoase în plan social, în sfera economică şi cea umanitară, atât în contextul relaţiilor bilaterale, cât şi în cadrul CSI. Finalitatea acestor eforturi ar trebui, mai întâi de toate, să se manifeste prin ameliorarea condiţiilor de trai ale cetățenilor și prin o mai bună protecţie a intereselor lor. Am menţionat că o politică externă echilibrată din partea Republicii Moldova în relațiile sale cu Vestul şi cu Estul va contribui în mod cert la dezvoltarea prosperă a ţării şi a cetăţenilor săi”, a precizat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a exprimat recunoştinţă conducerii Federaţiei Ruse pentru contribuţia plenară în problema reglementării diferendului transnistrean şi am remarcat necesitatea activizării dialogului dintre reprezentanţii Chişinăului şi cei ai Tiraspolului. „În cursul întrevederii am pus în discuție și dinamica negocierilor din ultimele luni, inclusiv realizarea deciziilor anterioare adoptate în formatul „5+2”, care au fost incluse atât în protocolul de la Berlin din anul 2016, cât şi în protocolul de la Viena din anul 2017. Am abordat şi probleme de ordin general ce ţin de reluarea procesului politic şi perspectivele realizării unei reglementări ample a problemei transnistrene”, a mai spus Dodon.

dodon5

dodon4

dodon3

dodon2

dodon

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților