[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: Noi trebuie, în fiecare zi, să povestim cetățenilor despre victoria bunicilor, taților noștri
23 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va înmâna, mâine, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), „Ordinul republicii”, veteranilor care au participat nemijlocit în Operațiunea Iași-Chișinău, care a avut loc la data de 24 august 1944. Despre aceasta a anunțat astăzi șeful statului, în cadrul unei mese rotunde – organizată de Comitetului Național „Victorie”, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că 24 august este o zi importantă pentru toți cetățenii Moldovei.

„Este Ziua eliberării RM de fasciști. Trebuie să ne amintim fapta eroică a poporului nostru. A fost o victorie comună a soldatului sovietic. Vă felicit cu această dată importantă. Fiecare țară, pentru a avea viitor, este important să nu uite trecutul. Pe ce bat oponenții țării? Bat pe istorie, memorie, pentru că dacă vom uita istoria vom fi mai slabi și va fi mai ușor să ne despartă. Noi trebuie, în fiecare zi, cetățenilor RM să le povestim despre victoria bunicilor, taților noștri. Este o zi care unește pe toți cei care au soviste, care au memorie. Vă îndemn pe toți să ne unim și să apărăm această memorie. Voi face tot posibilul și nimic nu mă va opri. Suntem datori față de acești veterani, pentru viitorul nostru, al copiilor, să ne amintim de isprava eroilor noștri”, a punctat Dodon.

În context, șeful statului a anunțat că, mâine, la ora 9.00, va depune flori la Complexul Memorial „Eternitate”, după care, la ora 11.00, va merge la Capul de Pod Șerpeni, iar seara – în PMAN, unde va avea loc un concert.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților