[ X ]
Președintele RM, la discuție cu Ambasadorul UE: „Spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană…”
13 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi prima întrevedere cu Ambasadorul agreat Peter Michalko, noul șef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că i-a urat noului ambasador succes în activitatea pe care o începe în ţara noastră, exprimându-și încrederea că relațiile de cooperare, în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, vor continua.

„I-am comunicat Ambasadorului că, spre regret, moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău. Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 până în prezent. Astfel, consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins și dus in eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene”, a punctat șeful statului.

Totodată, Dodon a menționat că Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor speră că va fi în creștere. „Am ajuns la înțelegerea că săptămâna viitoare vom avea o întrevedere în cadrul căreia vom discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova. Mi-am exprimat speranța că noul Ambasador își va aduce aportul în dinamizarea și dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților