[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM, la Baku, a reiterat invitația Președintelui Republicii Azerbaidjan de a vizita Republica Moldova
15 Martie

În cadrul lucrărilor Forumului internațional de la Baku, Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a menționat că este deja a doua întrevedere a sa cu liderul Azerbaidjanului.

„Atât eu, cât şi Preşedintele Azerbaidjanului, am menționat interesul pentru continuarea amplificării relațiilor moldo-azere. Ne-am exprimat dorința de a intensifica cooperarea dintre țările noastre în sfera comercial-economică, precum și de a susține proiectele investiționale din domeniile energetic, social, cultural, al educației și științei. Astfel, țara noastră este interesată de participarea partenerilor azeri în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale, dar și de participarea producătorilor azeri la expozițiile specializate, organizate cu regularitate în Moldova”, a punctate Dodon.

Totodată, Igor Dodon a menționat că și-a exprimat satisfacția în legătură cu faptul că raporturile de colaborare dintre Moldova şi Azerbaidjan în sfera socială și în stabilirea de contacte interregionale sunt soldate cu rezultate concrete.

„Am adresat mulțumiri omologului meu pentru asistența oferită Republicii Moldova, în special în edificarea unui centru cultural-educațional în orașul Ceadîr-Lunga, lucrările de construcție ale căruia au demarat câteva zile în urmă. Sunt convins că acesta este doar începutul unei noi etape a cooperării bilaterale eficiente și consistente. Am subliniat încă o dată poziția potrivit căreia Moldova este interesată de dezvoltarea parteneriatelor și în Vest, şi în Est. Am reiterat invitația adresată Președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, de a vizita Republica Moldova”, a mai scris Dodon.

dodon3

dodon2

dodon1

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților