[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: „Există un interes deosebit din partea reprezentanților companiilor din EAU pentru a veni cu investiții în RM”
12 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi întrevederi cu doi oficiali din Emiratele Arabe Unite (EAU), informează CURENTUL.

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Crown Prince al Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) Excelența sa, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, comandant adjunct al Forțelor Armate ale Emiratelor Arabe Unite.

„Întrevederea a avut loc in cadrul Summit-ului Guvernamental Mondial – eveniment de anvergură care întrunește lideri de state și înalți oficiali din peste 150 de țări. Mai mulți oficiali și oameni de afaceri din diferite țări au solicitat întrevederi cu delegația noastră. Există șanse reale de a atrage investiții în multe sectoare importante pentru țara noastră. Am lansat o invitație în adresa Excelenței sale, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, să efectueze o vizită oficială la Chișinău, în fruntea unui grup de investitori pentru a analiza posibilitatea inițierii unor proiecte concrete în diverse domenii. Excelența sa și-a confirmat interesul sporit față de colaborarea cu Republica Moldova”, a punctat Dodon.

Totodată, șeful statului a avut o întrevedere și cu Alteța Sa, Șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, vice-preşedinte, prim-ministru, ministrul Apărării al Emiratelor Arabe Unite, Guvernator al orașului Dubai şi conducător al unui mare grup investițional. „Am abordat subiecte cu privire la relațiile bilaterale și necesitatea valorificării potențialului de cooperare între Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite. În anul 2017, Republica Moldova a abolit regimul de vize pentru cetățenii Emiratelor Arabe Unite. Totodată, în timpul apropiat va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova în Abu Dhabi și Consulatul General al Republicii Moldova la Dubai. Există un interes deosebit din partea reprezentanților companiilor din EAU pentru a veni cu investiții în diferite domenii din Republica Moldova, precum cel financiar, imobiliar, IT, hotelier, ș.a.”, a spus Dodon.

dodon1

dodon

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților