[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: „Am convenit asupra examinării posibilității de a organiza o vizită a președintelui Elveției în RM”
29 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi întrevederi cu Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederaţiei Elveţiene în RM, cu reşedinţa la Kiev și Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat, șeful statului, pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Igor Dodon a declarat că, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Elveţiei, a făcut un schimb de opinii pe marginea agendei relațiilor bilaterale și s-a pronunțat pentru extinderea cooperării moldo–elveţiene și valorificarea potențialului comercial–economic existent.

„În context, am mulțumit pentru contribuţia la dezvoltarea social-economică a țării noastre și pentru implementarea cu succes a mai multor proiecte de asistenţă tehnică şi umanitară în domenii precum sănătate și aprovizionarea localităților Moldovei cu apă potabilă. Am convenit asupra examinării posibilității de a organiza o vizită a președintelui Elveției, Johann Schneider-Ammann în Republica Moldova, în toamna acestui an. Ținînd cont de faptul că Elveția este o țară care a desfășurat numeroase referendumuri, am convenit să facem un schimb de experiență în acest sens. Totodată am solicitat asistența Elveției în problema reintegrării țării”, a punctat șeful statului.

Igor Dodon a menționat că, în dialogul cu ambasadorul Japoniei, și-a exprimat încrederea că inaugurarea reciprocă a misiunilor diplomatice la Chişinău şi Tokyo va contribui la avansarea cooperării reciproc avantajoase.

„Am mulțumit pentru cooperarea în diverse domenii de interes comun, în special, în domeniul agricol în realizarea proiectului 2KR de acordare a asistenţei tehnice, precum și am salutat interesul pentru majorarea exporturilor de vin a întreprinderilor moldovenești în Japonia. Am salutat împlinirea a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova cu ambele state – Elveția și Japonia”, a mai spus șeful statului.

dodon1

dodon

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților