[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM a primit cetățeni în audiență. Iată care au fost subiectele cel mai des abordate!
23 Octombrie

Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a desfășurat tradiționala zi de audiență a cetățenilor, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că zeci de persoane din toate regiunile țării și-au spus problemele cu care se confruntă.

„Cele mai multe subiecte care au fost abordate sunt din domeniul juridic. Oamenii sunt indignați de hotărârile incorecte pronunțate de unele instanțe de judecată precum și de tergiversarea proceselor de judecată. Totodată, cetățenii solicită acordarea sprijinului atât pentru soluționarea problemelor de sănătate: imposibilitatea de a achita intervențiile medicale costisitoare, a investigațiilor medicale, cât și solicitări de acordare a spațiului locativ, sesizări asupra unor construcții ilegale, probleme cu privire la calculul pensiei, lipsa apei potabile curente, ș.a. Constatăm o creștere continuă a numărul cetățeniilor care solicită implicare și ajutor din partea instituției prezidențiale. Astfel, în primele zece luni ale anului 2017 au parvenit 3498 de petiții, iar în aceeași perioadă a anului trecut – doar 664. Menționez că toate petițiile care parvin la instituția prezidențială sunt examinate și sunt întreprinse măsuri pentru soluționarea acestora în termeni rezonabili”, a scris Dodon.

Totodată, șeful statului a reiterat că, lunar, în ultima zi de luni, de la ora 14:00 până la 19:00 primește în audiență cetățeni ai Republicii Moldova care întâmpină diverse obstacole în soluționarea problemelor cu care se confruntă și își pun ultima speranță în instituția prezidențială.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților