[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele PL: „Memorandumul dintre Comisia Economică Eurasiatică și RM nu are efecte juridice”
3 Aprilie

Partidul Liberal (PL) susține că Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Eurasiatică și R. Moldova, semnat astăzi de Președintele Republicii Moldova, nu are efecte juridice, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că, „pe de o parte semnezi Memorandum, iar pe de altă parte – punctul 9 prevede că prezentul memorandum nu este un acord internațional și nu creează pentru părți drepturi și obligații reglementate de către dreptul internațional”.

„Adică – cum ai șterge tot conținutul acestui memorandum și ai lăsa foile curate. Acest memorandum îi mort de la naștere. Nu are efecte juridice. De aceea și a semnat memorandum, pentru că acordul trebuie să vină în Parlament și ratificat, însă este clar că nu va ratificat și nu vom schimba direcția europeană pe euro-asiatică. Acesta este un memorandum ca și toate celelalte declarații. A vrut să demonstreze că trece de la vorbe – la fapte, dar tot vorbă goală a rămas. Puterea RM aparține majorității parlamentare”, a mai spus Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților