[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului: „Nimeni nu a anulat Ziua Victoriei, Ziua Europei vine să consolideze societatea”
2 Mai

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că a auzit mai multe discuții cu privire la ziua de 9 mai și a făcut câteva precizări, în cadrul unor declarații de presă, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că 9 mai va rămâne ziua în care se sărbătorește Ziua Victoriei și se comemorează victimele celui de-al doilea Război Mondial.

„Chiar și PDM va întreprinde măsuri și va organiza mai multe evenimente pentru această zi. În Parlament a fost votată modificarea legislației, pentru a aduce o nouă sărbătoare de 9 mai și anume – Ziua Europei. Nimeni nu a anulat Ziua Victoriei, nu este subminată Ziua Victoriei sau nu cumva pusă pe planul II. Societatea a fost și este încă divizată, sunt oameni care sărbătoresc Ziua Victoriei și sunt care sărbătoresc Ziua Europei și am considerat că – prin această modificare noi vom reuși să consolidăm societatea”, a precizat Candu.

Democratul a spus că deja a auzit unele declarații ale șefului statului precum că nu va promulga această lege. „Are tot dreptul să o facă. Dacă are argumente juridice – să o trimită înapoi în Parlament. În situația în care va trimite acest proiect în Parlament, deputații își vor reconfirma poziția prin vot repetat, iar ulterior, potrivit Constituției, Președintele va fi obligat să o promulge”, a mai spus democratul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților