[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Parlamentului a lansat un apel către toți cei care sunt subiecții declarațiilor de venituri și de interese
21 Martie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent, a comunicat unele decizii adoptate, informează CURENTUL.

„La Biroul Permanent a fost luată o decizie ce ține de ordinea de zi pentru următoarele zile și un subiect care va fi examinat în ziua de vineri, ce ține de strategia de cooperare cu societatea civilă. Aș vrea să aduc aminte că mai mult de un an de zile, colegii din Parlament cu reprezentanții societății civile, dar și reprezentanții Guvernului, au lucrat la o strategie. Această strategie va fi examinată și dezbătută în plenul Parlamentului vineri și sper ca reprezentanții societății civile să fie prezenți și să finalizăm lucrarea care a fost făcută, prin a adopta strategia de dezvoltare cu societatea civilă”, a vorbit Candu.

Andrian Candu s-a referit și la moțiunea inițiată de PSRM, astfel, potrivit lui – „această moțiune va fi examinată și dezbătută săptămâna viitoare”.

„Un alt subiect, care a fost discutat în cadrul ședinței, e legat de fracțiunea PSRM și anume moțiunea simplă privind domeniul protecției sociale și sănătate. La ședința Biroului Permanent a fost luată decizia ca această moțiune să fie examinată și dezbătută săptămâna viitoare – vineri, pe data de 30 martie”, a menționat Candu.

În același timp, el a comunicat și despre altă decizie, ce va fi examinată în plenul Parlamentului. „La fel, în ziua de vineri se va examina în Parlament un subiect legat din acele mai multe etape cu referire la proiectul „Arena Chișinău” și anume în plenul Parlamentului vineri se va examina proiectul de lege prin care terenul care este alocat pentru „Arena Chișinău” va fi trecut de la actualul administrator la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării”, a precizat el.

Prin urmare, Candu a efectuat un apel către cetățenii Republicii Moldova. „Aș vrea să fac un apel către toți cei care sunt subiecți ai declarațiilor de venituri și de interese, se apropie termenul de 31 martie, termenul limită pentru depunerea declarației, este foarte important ca tot ceea ce ține de integritate și toți subiecții acestei legi – să depună la timp aceste declarații”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților