[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele, la München: Am avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova
15 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la Conferința Internațională de Securitate, care se desfășoară la München, informează CURENTUL.

„Am avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova. Am reiterat poziția că șansa pentru dezvoltarea Republicii Moldova ar putea fi realizată doar cu condiția susținerii unei politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și…și…”, dar nu „sau…sau…” în raport cu Moldova”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Totodată, el a comunicat și alte subiecte discutate. „În context, am prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, reiterând intenția de a continua eforturile întru realizarea principiilor expuse în acest document”, a precizat acesta.

Prin urmare, Dodon a comunicat despre unele întrevederi. „După încheierea lucrărilor mesei rotunde, planific să am întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, precum și să continuăm consultările informale pe platforma conferinței de la München, unde un Președinte al RM nu a participat încă din anul 2007”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

dodon

Inapoi la arhiva noutaților