[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele, la discuții cu președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”. Ce au stabilit
5 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, informează CURENTUL.

„Am discutat starea de lucruri din cadrul companiei și din ramură în ansamblu. De asemenea, am analizat conjunctura regională a prețurilor la gazele naturale. Potrivit afirmațiilor domnului Ceban, pînă la 1 octombrie 2020, prețul pentru „Moldovagaz” ar putea să scadă pînă la 100 de dolari pentru o mie de metri cubi, ceea ce va permite reducerea tarifelor și pentru consumatorii finali. O altă chestiune importantă pe care am discutat-o a vizat continuarea gazificării localităților din Republica Moldova. Potrivit lui Vadim Ceban, urmează să fie operate modificări în Programul Investițional al întreprinderii pentru anul curent, cu scopul de a include în rețeaua de gazificare cît mai multe sate din țara noastră.

În același timp, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” m-a informat despre faptul că toate întreprinderile din ramura gazelor naturale activează în regim normal, asigurînd continuitatea livrărilor și securitatea sistemului. În pofida crizei provocate de pandemie, majoritatea agenților economici și a populației achită la timp facturile pentru gazele naturale consumate. Pe de altă parte, în legătură cu epidemia, sistări de la rețeaua de gaze din cauza datoriilor nu se efectuează, iar SA „Moldovagaz” este deschisă pentru negocieri individuale în privința achitării graduale a datoriilor acumulate. Vadim Ceban a mai comunicat că întreprinderea și angajații din ramura gazelor naturale a țării au transferat circa 2 milioane de lei pentru combaterea răspîndirii COVID-19”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților