[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele: În acest an, ziua în care celebrăm vîșivanka este, ca niciodată, despre pace, demnitate și solidaritate umană
19 Mai
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a cămășii tradiționale vîșivanka, unul dintre simbolurile spiritualității și culturii poporului ucrainean, informează CURENTUL.
Maia Sandu punctează că, în acest an, ziua în care celebrăm vîșivanka este, ca niciodată, despre pace, demnitate și solidaritate umană.
„În ea pulsează istoria milenară a Ucrainei – o istorie cu obiceiuri și datini strămoșești, cu bucurii și cu răni sângerânde. La cununie sau la cosit grâul, la sărbătoare sau la luptă, vîșivanka i-a protejat mereu pe cei care o poartă, făcându-i să se simtă mai mândri și mai demni de obârșia lor.
În acest an, ziua în care celebrăm vîșivanka este, ca niciodată, despre pace, demnitate și solidaritate umană. Să ne îmbrăcăm deci inimile în vîșivankă pentru toți ucrainenii din țara noastră și din lumea întreagă. Pentru cei care speră și cei care luptă. În această zi, gândurile noastre sunt despre pace. Pace pentru Ucraina, pace pentru Moldova și pace pentru toată lumea”, spune Președintele țării.

Inapoi la arhiva noutaților