[ X ]
[ X ]
[ X ]
Preşedintele Greciei şi vicepreşedintele Bulgariei, invitați la Chișinău
22 Mai

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a avut mai multe întâlniri, la Istanbul, cu oficiali din diferite țări, transmite CURENTUL.

Cu Vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, a discutat despre relațiile bilaterale, relațiile economice și politice, dar și posibila schimbare a sistemului electoral și experiența Bulgariei în acest sens. Recent, în Bulgaria a avut loc un Referendum și marea majoritate a votat pentru sistemul uninominal. De asemenea, Președintele și Vicepreședintele optează pentru sistemul mixt și există posibilitatea ca acest sistem să fie aprobat.

De asemenea, oficialii au discutat despre posibilitatea fuzionării universității din Taraclia cu Universitatea de Stat din Bulgaria.

Igor Dodon a invitat vicepreședintele Bulgariei într-o vizită în R. Moldova.

Tot astăzi, Igor Dodon s-a întâlnit cu Președintele Republicii Elene, Prokopis Pavlopoulos.

Cei doi șefi de stat au discutat despre starea relațiilor bilaterale la moment dintre Grecia și Moldova, dar și perspectiva de dezvoltare a acestora pe viitor, în special pe componenta economică.

„Președintele Greciei a menționat faptul că țara sa este gata să asiste Republica Moldova în diverse reforme. L-am invitat să viziteze Republica Moldova în acest an” – a spus Dodon.

De asemenea, oficialii s-au înțeles ca vor continua discuțiile, inclusiv în cadrul vizitei pe care o avea președintele Moldovei în aceasta vară în Grecia.

dodon5

dodon4

dodon2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților