[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele: Eu sincer îmi doresc faptul ca Guvernul acesta să activeze pe întreg mandatul
16 August

La Palatul Republicii, astăzi, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor Diasporei, informează CURENTUL.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, prezent la eveniment, s-a referit la numărul cetățenilor plecați în afara țării, dar și la rolul lor în susținerea economiei.

„Vreau să mulțumesc celor peste 1 milion de cetățeni ai Republicii Moldova pentru ceea ce faceți. Înțelegem că sunteți plecați nu de bunul plac, nevoia v-a impus. Cei peste 30 de miliarde de lei care vin din diasporă anual sunt peste 50 % din bugetul de stat anual. Cei peste 1 milion de cetățeni, care se află în afara țării, transmit de zece ori mai mult decât toți investitorii străini”, a declarat șeful statului.

Cu privire la colaborarea cu Blocul ACUM, Dodon a declarat că „mulți nu credeau că noi cu Maia Sandu și Andrei Năstase vom găsi limbă comună, noi am dat dovadă de maturitate politică”. „Toți îmi pun întrebarea cât va dura? Cât vom fi împreună? Eu sincer îmi doresc ca acest guvern să activeze pe întreg mandatul – 4 an de zile. Ne-a unit lupta împotriva sistemului oligarhic, acum trebuie să depistăm ce ne va uni mai departe. Primul obiectiv de bază care trebuie să ne unească trebuie să fie o abordare unică și dură, în primul rând în reforma justiției”, a mai comunicat Dodon.

Prim-ministrul Maia Sandu a susținut că „luna august este cea mai bogată lună pentru Republica Moldova, fiindcă în august mulți cetățeni revin acasă”. „Moldova are nevoie de voi. Trebuie să ne criticați când credeți că nu facem lucrurile corect. Vreau doar să zic că, noi am luptat foarte mult ca să ajungem aici”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților