[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon va efectua o vizită de lucru la New York
14 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Mike Quigley, membru al Camerei Reprezentanților Congresului SUA, care se află cu o vizită în Republica Moldova. Totodată, șeful statului a comunicat despre intenția de a pleca, în septembrie, în Statele Unite ale Americii (SUA), informează CURENTUL.

„În cadrul discuției, am făcut un schimb de opinii cu privire la situația actuală și perspectivele de dezvoltare a dialogului strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii. Am subliniat importanța recunoașterii noului Guvern al RM și a majorității parlamentare de către administrația americană și am apreciat pozitiv activizarea vizitelor reprezentanților puterii executive și legislative a SUA la Chișinău. În context, am reiterat intenția Administrației Președintelui Republicii Moldova de a continua realizarea unei politici externe echilibrate în strînsă coordonare cu Guvernul și Parlamentul RM”, a scris Dodon.

În același timp, președintele a comunicat despre o vizită în SUA. „Totodată, i-am comunicat congressmanului despre intenția de a efectua o vizită la New York, în luna septembrie curent, unde, pentru prima dată după anul 2005, șeful statului moldovenesc va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. În cursul vizitei peste ocean se preconizează, de asemenea, organizarea unor întrevederi bilaterale, inclusiv cu reprezentanți ai administrației SUA”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților