[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon trage linie în urma întrevederii cu diaspora din Istanbul
22 Mai

Președintele Republici Moldova, Igor Dodon, a avut ieri–seara o întrevedere cu reprezentanții diasporei la Istanbul, Turcia, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a catalogat întrevederea drept foarte bună, dar și a precizat că au participat aproximativ 100 de persoane.

„Am discutat în detalii despre tot ce se întâmplă în Moldova, despre prioritățile imediate în ce privește politica internă, dar și externă a statului. Au fost foarte multe întrebări din partea concetățenilor noștri și un dialog foarte constructiv. De la acordurile de garanții sociale dintre state, până la eventuala modificare a sistemului electoral, de la reintegrarea țării, până la organizarea alegerilor anticipate, politicile sociale și economice. Am promis că voi aborda la nivel înalt problemele cu care se confruntă cetățenii noștri ce trăiesc sau muncesc pe teritoriul Turciei. Sunt sigur că vom identifica soluții așa cum a fost și în cazul concetățenilor noștri din Federația Rusă”, a specificat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a precizat că, întrevederea cu diaspora din Istanbul a fost și prima experiență a consilierului pentru diasporă. „Una foarte reușită. Așa cum am promis anterior, voi continua aceste întrevederi oriunde voi merge peste hotarele țării”, a mai spus șeful statului.

dodon4

dodon3

dodon2

dodon1

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților