[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: „Memorandumul semnat azi nu contravine nici cărui alt Acord semnat anterior”
3 Aprilie

R. Moldova a semnat, astăzi, Memorandumul de cooperare cu Comisia Economică Eurasiatică. Potrivit Președintelui R. Moldova, Igor Dodon, semnarea acestui Memorandum este primul pas prin care țara face cunoștință cu activitatea Uniunii Euroasiatice, transmite CURENTUL.

„Am semnat și o scrisoare în adresa conducerii țărilor membre a Uniunii pentru a examina posibilitatea de a oferi R. Moldova statut de observator. Pe 14 aprilie, la Bișkek, această solicitare va fi examinată de președinții celor 5 state membre. Am discutat și cu partenerii din Vest. Poziția oficială este că R. Moldova poate și trebuie să coopereze cu toți în cazul în care nu se contravine Acordului de Asociere. Acest pas a fost făcut și Memorandumul nu contravine nici cărui alt Acord semnat anterior”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, a reiterat că acest Memorandum poate oferi o lărgire a exportului produselor moldovenești.

„Relațiile R. Moldova cu Vestul ne demonstrează potențialul economic cu alte țări. Memorandumul va permite mai detaliat să facă cunoștință cu toate actele care se fac în Comisia noastră. Mărfurile R. Moldova sunt cunoscute în țările noastre și există posibilitatea de a lărgi exportul. Memorandumul va permite R. Moldova să obțină informația din prima sursă. Comisia este gata să colaboreze cu R. Moldova în toate întrebările care au interes pentru cetățeni și pentru business”, a spus Tigran Sarkisyan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților