[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon, la Moscova: „Am reiterat poziția mea personală că…”
26 Septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte ce țin de starea și intensificarea raporturilor și colaborării moldo-ruse, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cursul dialogului, a apreciat înalt modul de organizare a Forumului economic moldo-rus, înțelegerile la care s-a ajuns în cadrul evenimentului, precum și acordurile semnate privind investițiile și cooperarea bilaterală.

„Am reiterat poziția mea personală că Republica Moldova trebuie să aibă drept obiectiv echilibrul politic și economic în relațiile sale cu țările din Vest și cele din Est. Acest echilibru are o importanță vitală pentru statul nostru. Totodată, am avut un schimb de opinii cu privire la posibilitățile de acordare a asistenței tehnice din partea Rusiei pentru producătorii moldoveni din domeniul agriculturii.

Am discutat în detalii situația din regiunea transnistreană și perspectivele evoluției dialogului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Ne-am exprimat deschiderea de a contribui activ la măsurile de consolidare a încrederii şi de menținere a unui dialog permanent între reprezentanții ambelor maluri ale Nistrului. Pe finalul întrevederii, i-am mulțumit lui Dmitri Kozak pentru susținerea activă a procesului de dezvoltare a colaborării moldo-ruse”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților