[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: „În asemenea condiții, unica decizie corectă va fi transmiterea pașnică a puterii către noul Parlament și Guvern legitim”
13 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că, minoritatea nu trebuie să conducă majoritatea, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în interiorul țării noastre și peste hotarele ei, este exprimată o susținere clară noului Parlament și Guvern legitim care reprezintă interesele majorității covârșitoare a concetățenilor noștri.

„Comunitatea online a țării noastre se declară aproape în unanimitate pentru Guvernul Maiei Sandu (vezi link-ul și foto). Știu că 80% din funcționarii de stat sunt, de asemenea, de partea noii guvernări, însă conducătorii lor se tem de represiuni din partea guvernării care pleacă și care nu are nicio șansă de a se menține. Partidul Democrat și reprezentanții săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraților s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi așa cum a fost până la 8 iunie 2019. Sunt convins că cetățenii noștri nu vor permite PDM să guverneze țara și mai departe. Ba mai mult, și democrații înțeleg acest lucru, cu excepția conducerii partidului care, nu se știe de ce, continuă să-și facă iluzii”, a scris șeful statului.

Potrivit lui Dodon, noua guvernare legitimă este susținută de principalii parteneri externi: Rusia, Canada, statele europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei și altele.

„În asemenea condiții, unica decizie corectă va fi transmiterea pașnică a puterii către noul Parlament și Guvern legitim. În context, mă adresez tuturor funcționarilor publici, colaboratorilor structurilor de forță, militarilor: dumneavoastră puteți deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere pașnică a puterii, dumneavoastră puteți salva țara de destabilizare! În fiecare minister, departament, agenție, luați decizii de recunoaștere a noului Guvern și declarați public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta! De asemenea, mă adresez către conducătorii instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituțională: pe mulți vă cunosc personal și sunt convins că printre dumneavoastră sunt persoane oneste și corecte. Mai bine demisionați, nu trebuie să fiți complicii uzurpatorilor! Moldova pășește într-o nouă eră! Moldova are viitor!”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților