[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon dezvăluie motivul pentru care nu a obținut susținerea opoziției în lupta cu guvernarea: „Cred că multe în acest sens se explică…”
14 Noiembrie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, crede că nu a obținut susținerea opoziției pro-europene în primul său an de mandat în lupta cu guvernarea din cauza urmărilor campaniei electorale. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL.

Igor Dodon spune că acest lucru se datorează și contestării îndelungate a rezultatelor alegerilor prezidențiale.

„Cred că multe în acest sens se explică prin urmările campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Ecoul alegerilor a fost unul extrem de puternic, mai ales că o perioadă destul de lungă după alegeri opoziția pro-europeană a contestat rezultatele. Apropo, anume în acea perioadă opoziția a ratat o mulțime de oportunități, iar pe fundalul confruntării dinte noi şi opoziția pro-europeană, guvernarea și-a făcut mendrele”, a spus Igor Dodon.

El menționează că în acest timp, guvernarea și-a pus propriul candidat la Procuratura Generală.

„Spre exemplu, în acea perioadă a fost învestit în funcție Procurorul General. Dacă opoziția pro-europeană nu ar fi făcut totul pentru a tergiversa învestirea în funcție a Preşedintelui ales al RM, cu siguranță procesul de învestire în funcție a procurorului general ar fi fost blocat”.

De asemenea, el crede că o altă explicație ar fi că s-au temut de asociația cu Președintele țării și că astfel vor avea de pierdut.

„Dar, atunci când e vorba de scoaterea statului din captivitate, eu cred că nu trebuie să existe careva temeri, suspiciuni sau interese înguste de partid.

Admit şi gândul că, probabil, opoziția pro-europeană avea în plan careva colaborări cu actuala guvernare şi nu a dorit să-și strice relațiile. Urmărind ultimele evenimente din politica moldovenească, inclusiv cele legate de sincronizarea mesajelor PDM-PDA-PAS privind boicotarea Referendumului de demitere a Primarului capitalei, ajung la concluzia că totul poate fi posibil, inclusiv ceea ce am enunțat ceva mai devreme. Să nu ne pomenim cu actuala opoziție de dreapta făcând AIE-4 cu PDM, după următoarele parlamentare. Știm deja că occidentalii le insuflă insistent această idee. Deci, în asemenea circumstanțe, numai o majoritate socialistă mai poate salva țara de continuarea dezmățului euro-unionist”, a punctat Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților