[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon, despre scenariile post-electorale cu implicarea PSRM
6 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că Partidul Socialiștilor a ocupat o poziție corectă, declarând că până când Curtea Constituțională nu se va expune cu privire la rezultatele alegerilor și nu va valida mandatele, nu va purta negocieri cu niciun partid care a acces în Parlament, informează CURENTUL.

„În primul rând, PSRM a ocupat primul loc. În al doilea rând, a explicat clar că, până la decizia CC, nu este nimic de discutat. Da, CEC a declarat cele 35 de mandate, dar socialiștii au contestat rezultatele alegerilor în 6 circumscripții, așa că ar putea fi 40 de mandate. Dar poate fi și așa situație că rezultatele au fost contestate, din contra, acolo unde au câștigat socialiștii, și să le ia ceilalți, așa că ar putea fi 32-33 de mandate. De asta socialiștii au o poziție corectă, așteaptă decizia CC.  După verdictul CC, PSRM, în calitate de partid care a învins în aceste alegeri, va putea înainta anumite propuneri”, a spus șeful statului, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Igor Dodon consideră că ar fi logic ca socialiștii și opoziția „de dreapta” să vadă, ce ar putea face împreună împotriva actualei guvernări. „Ei au multe deosebiri și divergențe principiale, însă este și ceva ce îi unește: și socialiștii, și ACUM au declarat că vor face tot posibilul pentru a schimba guvernarea”, a spus el.

Președintele a spus că, din păcate, constată, la 10 zile după alegeri, că Blocul ACUM atacă socialiștii zilnic. „Blocul ACUM îi atacă în permanență pe socialiști, pe mine personal și familia mea, deși eu nu am participat în campania electorală. Ce-i aceasta, o metodă de a căuta parteneri pentru a schimba Guvernul? Oare aceasta este o tactică – ca în fiecare zi să se certe cu socialiștii?”, a spus politicianul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților