[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon, despre cauza privind tentativa de uzurpare a puterii de stat
14 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că, astăzi, la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), s-a discutat despre eliminarea măsurilor întreprinse în cadrul urmăririi penale privind tentativa de uzurpare a puterii de stat în RM, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații pentru presă, Igor Dodon a declarat că, la acest subiect au fost raportori Procuratura Generală, Serviciul de Informație și Securitate, dar și Președintele Comisiei parlamentare instituită pe acest subiect.

„După cum știți, la începutul lunii august a fost pornită o cauză penală, intentat un dosar pe uzurparea puterii în stat în perioada 7 iunie – 14 iunie curent. Sunt întreprinse deja mai multe măsuri în acest sens, cu detalii nu voi veni, pentru că e vorba de secretul anchetei. Comisia parlamentară ne-a informat că, la sfârșitul lunii septembrie, Comisia va veni cu unele detalii și din partea PG, SIS, CNA, care sunt implicate în acest proces. Vom avea în timpul apropiat informații suplimentare”, a mai spus Dodon.

Fiind întrebat despre retragerea imunității unor deputați, așa cum se vehiculează, Președintele Dodon a menționat că nu Președintele retrage.

„Cu regret sau din fericire, nu Președintele retrage imunitatea deputaților, și nici nimeni altcineva, decât la inițiativa Procurorului general interimar. Vom vedea, va veni mâine Procurorul în Parlament sau nu va veni. Eu am un răspuns la această întrebare, dar nu o să-l dau acum. Vom vedea mâine”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților