[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon: „Alegerile din 2018 vor fi fundamentale pentru dezvoltarea în continuare a Republicii Moldova”
23 Ianuarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a vorbit despre întrevederea cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău, dar și despre alegerile parlamentare din 2018, informează CURENTUL.

„Am avut tradiționala întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău. Am discutat despre prioritățile instituției prezidențiale pentru anul 2018. Am făcut un schimb de opinii amplu cu privire la situația din politica internă a țării, inclusiv situația economică, socială, conflictul instituțional și gravele încălcări ale legislației naționale efectuate sub presiunea majorității parlamentare, precum și subiecte legate de legea anti-propagandă, continuarea tensionării relațiilor cu Federația Rusă, interzicerea accesului pe teritoriul Republicii Moldova a mass-media din alte state”, a comunicat el.

Prin urmare, Dodon a scris și despre politica externă a Republicii Moldova, dar și despre reglementarea diferendului transnistrean.

„Am vorbit și despre politica externă. Am informat ambasadorii despre numeroasele vizite pe care le voi întreprinde în acest an peste hotarele Republicii Moldova, atât în Est cât și în Vest. Am discutat despre mersul reglementării diferendului transnistrean. Am menționat că în acest sens este necesar de acționat în vederea realizării practice a înțelegerilor la care s-a ajuns la Viena, în decembrie 2017. Totodată, am informat că vom acorda în continuare o atenție sporită soluționării celor opt subiecte de bază, incluse în pachetului de rezolvare a problemelor sociale și economice ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, inițiate la întrevederea mea cu Vadim Krasnoselski, liderul administrației transnistrene, în ianuarie 2017. Astfel, speram ca in curând va fi soluționata chestiunea privind înregistrarea transportului auto din regiunea transnistreană. De asemenea, vom insista pe desfășurarea cu regularitate a întrevederilor în format ”5+2””, a precizat Dodon.

Igor Dodon a comunicat și despre evenimentele desfășurate în anul curent, sub egida Președintelui. „În altă ordine de idei, am menționat că în anul curent, sub egida Președintelui vor fi desfășurate zeci de evenimente la scară națională, începând cu cele ce țin de consolidarea statalității Republicii Moldova și finalizând cu elaborarea și implementarea mai multor inițiative de dezvoltare strategică a țării și de redresare a situației economice și sociale din Moldova”, a precizat el.

Totodată, Dodon a vorbit despre alegerile parlamentare, care, potrivit lui, vor fi monitorizate de instituțiile internaționale. „Un subiect aparte l-a constituit desfășurarea alegerilor Parlamentare din anul curent. Am solicitat maximă atenție din parte instituțiilor internaționale și misiunilor diplomatice, acreditate în țara noastră în monitorizarea scrutinului electoral. Alegerile din 2018 vor fi fundamentale pentru dezvoltarea în continuare a Republicii Moldova și trebuie să se desfășoare în cel mai transparent și corect mod”, a conchis Igor Dodon.

dodon1

dodon

2

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților