[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon a vizitat mai multe localități din Găgăuzia
20 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat, ieri, o vizită de lucru în Găgăuzia, unde, la invitația Bașcanului Irina Vlah, a participa la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Găgăuziei, precum și a oferit ghiozdane mai multor copii care merg în clasa întâi, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, prima destinație a fost grădinița de copii ”Cheița de aur” din localitatea Congazcic, raionul Comrat, care a beneficiat de mobilier și jucării din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet”, patronată de Prima Doamnă.

„Cei 100 de copii care frecventează această instituție preșcolară s-au bucurat enorm de darurile primite din partea Fundației. Zâmbetele lor, buna dispoziție și cuvintele de mulțumire din partea părinților și a angajaților grădiniței m-au convins încă odată că acțiunea națională de susținere a instituțiilor preșcolare lansată de Fundația „Din Suflet”, este necesară și utilă. După ce am asistat la prestațiile artistice ale micuților, le-am oferit acestora dulciuri și fructe”, a scris Dodon.

Totodată, în cadrul vizitei de lucru în teritoriu, șeful statului a mers în satele Congazcic și Chirsova din municipiul Comrat, unde a oferit ghiozdane și rechizite școlare la circa 100 de copii care vor păși pentru prima dată pragul școlii. „În total, în acest an, în Găgăuzia vor merge în clasa I aproximativ 1600 de copii. Le-am dorit elevilor un început de an școlar plin de emoții pozitive și succes la învăţătură, iar părinților – să aibă răbdare și forțe ca să creeze un mediu cît mai adecvat pentru creșterea și educarea copiilor”, a mai scris el.

Igor Dodon a participat și la inaugurarea unui complex sportiv nou situat în cartierul Zaialpujie din orașul Comrat – proiect din cadrul programului național de reabilitare a infrastructurii sportive. „Mi-am exprimat speranța că acest teren sportiv va deveni o atracție pentru toți locuitorului orașului. Am menționat că sportul practicat în mod constant întărește voința și dezvoltă abilități de comunicare, iar practicarea unui mod sănătos de viață trebuie să constituie o prioritate pentru cetățeni”, a mai spus Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților