[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon a lansat un apel de mobilizare: „Să fiți pregătiți”
8 Octombrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, face apel către susținătorii săi – să se mobilizeze, în caz că Partidul Democrat din Moldova (PDM) va încerca să lichideze instituția prezidențială. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii „Пятница” cu Anatolie Golea, informează CURENTUL.

Igor Dodon spune că PDM, odată ce nu poate controla ceva, încearcă să lichideze.

„Văd cum Partidul Democrat, când ceva nu poate controla, vine cu ideea de a lichida. Recent au venit cu ideea de a lichida Președintele. Iese că, dacă nu pot controla instituția prezidențială și pe Dodon, au nevoie să lichideze, pentru că precedenții Președinți nu-i deranjau deloc. Adică singura instituție de stat, care are încrederea cetățenilor, vor să o lichideze. Nimeni nu are încredere în Parlament, oamenii au încredere în Președinte, și PDM s-a gândit să-l lichideze”, spune Igor Dodon.

Președintele a făcut un apel către susținătorii săi: „Sunt preocupat de ideea că ne așteaptă timpuri nu prea ușoare. Mă adresez către susținătorii mei – să fie la maximum atenți și pregătiți, chiar și cu mobilizare totală. Nu exclud că, în următoarele săptămâni, până la alegerile parlamentare, partidul de guvernare va începe să îndeplinească toate aceste amenințări. Acest lucru poate afecta instituția prezidențială și chiar PSRM: să-i scoată din cursa electorală, să-i anuleze, să-i lichideze etc. De aceea, cei care ne susțin: să fiți pregătiți, pentru ca, la chemarea mea, să ieșiți în masă și să apărați drepturile noastre. Nu vreau acest lucru, vreau să trecem calm de parlamentare, dar în caz contrar, vom ieși să ne apărăm drepturile. Și vă chem spre mobilizare pentru ca să fim gata pentru aceste acțiuni”, a mai spus Dodon.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților