[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Dodon a adresat un mesaj veteranilor războiului din Afganistan
15 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit, astăzi, cu un mesaj cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a încheierii retragerii trupelor sovietice de pe teritoriul Afganistanului, informează CURENTUL.

Mai jos, vă propunem mesajul integral:

„Stimați Veterani ai războiului din Afganistan,

În această zi memorabilă care a marcat, acum 30 de ani, sfârșitul unui război ce V-a pus la grea încercare curajul, voința și spiritul de sacrificiu și camaraderie, permiteți-mi să împărtășesc împreună cu Dumneavoastră nu doar durerea pentru concetățenii care și-au pierdut viața pe pământul afgan, ci și mândria deosebită pentru eroismul de care ați dat dovadă cu multă bărbăție în toți acei zece ani de război.

Dumneavoastră – membri ai Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan – sunteți adevărați internaționaliști care cunosc prețul prieteniei și al ajutorului reciproc. Patria noastră, Republica Moldova, este un stat multinațional. În rândul persoanelor decorate cu ordine și medalii de război sunt reprezentanți ai tuturor etniilor conlocuitoare din Moldova străbună. Acest lucru determină respectul profund față de frăția voastră.

Dumneavoastră – cei care ați cunoscut amarul pierderilor și bucuria victoriilor în luptă – ați fost mereu alături de popor și țară, împărtășind toate provocările. Vă știm drept adevărați patrioți, stataliști, oameni responsabili și cu înțelepciune de viață! Suntem mândri de Voi!

Prieteni și colegi,

Permiteți-mi să Vă numesc așa, pentru că, în calitate de Președinte al țării, în activitatea mea de consolidare a bazelor păcii civice, concordiei și statalității Republicii Moldova, simt întotdeauna sprijinul Dumneavoastră.

Prieteni! Mai avem multe de făcut în viitorul apropiat. Iar pentru a izbuti, trebuie doar să ne unim forțele, fără a pierde timpul în disensiuni și discuții deșarte. Îmi exprim convingerea că prin experiența inestimabilă Veți contribui plenar la înfăptuirea transformărilor viitoare în viețile noastre. Împreună putem face multe!

Stimați veterani,

Soldați, sergenți, ofițeri și generali! Ostași internaționaliști! Rude ale victimelor războiului! În această zi însemnată, doresc să Vă urez multă sănătate, optimism și noi victorii. Voi sunteți mândria țării!

Viitorul Moldovei ne aparține nouă tuturor!”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților