[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele CA: „Ne propunem să semnăm o declarație cu privire la eliminarea discriminării și a discursului de ură în campania electorală”
26 Septembrie

Consiliul Audiovizualului (CA), astăzi, în cadrul unei conferințe, s-a referit la provocările din campania electorală, informează CURENTUL.

Președintele Consiliului, Dragoș Vicol, s-a referit la acțiunile ce vor fi întreprinse în scrutinul electoral. „Ne propunem să semnăm o declarație cu privire la eliminarea discriminării și a discursului de ură în campania electorală. Consiliul Audiovizualului are obligativitatea de a monitoriza posturile de televiziune și de radio”, a precizat Vicol, cu referire la campania electorală pentru următoarele alegeri.

Membrul Consiliului, Veronica Cojocaru, a susținut că, în campaniile electorale precedente, membrii decideau care posturi trebuie să fie monitorizate. „În această campanie nu am participat la decizia de selectare. Am să fac o sesizare, prin care am să solicit monitorizarea acelorași posturi de televiziuni pe care le-am monitorizat în campania precedentă”, a declarat Cojocaru.

Lidia Viziru, membru CA, a venit cu o reacție în acest sens. „Anterior, toate propunerile de monitorizare se efectuau în cadrul ședințelor publice. Anterior erau 16 furnizori de serviciu media și se monitoriza doar la un anumit interval de timp. Acum, dat fiind faptul că sunt doar 6, consiliul va monitoriza 24/24”, a conchis Viziru.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților