[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele: Am examinat perspectivele de elaborare și semnare a unui nou Program de cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional pentru următorii ani, în valoare de 550 milioane dolari SUA
8 Iulie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan, și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin, informează CURENTUL.

„Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de cooperarea Moldovei cu această instituție financiară internațională.În special, am discutat despre cele mai importante probleme social-economice din țara noastră, finalizarea reformei sectorului financiar și bancar, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, politica bugetar-fiscală, politica energetică, combaterea corupției și consolidarea statului de drept. De asemenea, am examinat perspectivele de elaborare și semnare a unui nou Program de cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional pentru următorii ani, în valoare de 550 milioane dolari SUA.

Astfel, este preconizată o ședință a Consiliului Directorilor FMI deja în luna septembrie curent. Misiunea FMI a desfășurat deja primele consultații în format online cu Guvernul și Banca Națională a Moldovei, iar activitatea în acest sens continuă, de aceea astăzi, am convenit să organizăm o nouă rundă de negocieri după încheierea misiunii în luna iulie”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților