[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele a invitat ambasadorii acreditați în Moldova la Festivalul Familiei
15 Mai

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi, o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, aceste întrevederi, devenite deja tradiționale, reprezintă un bun prilej de a discuta într-un format larg diverse subiecte de actualitate.

„În cadrul dialogului am relatat despre evoluția evenimentelor din țara noastră în plan politic, economic și social din ultima perioadă, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat. Referindu-mă la situația politică din țară, am exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. Am menționat că dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, voi fi nevoit să semnez decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Am subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale. În altă ordine de idei am relatat că agenda externă a Președintelui RM pentru perioada imediat următoare include: participarea pe 29 mai la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pe 6-8 iunie la Forumul Internațional Economic de la Sankt Petersburg și pe 21 iunie – la deschiderea ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk”, a scris șeful statului.

Dodon, pe finalul întrevederii, le-a mulţumit şefilor misiunilor diplomatice pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova de ţările pe care le reprezintă și i-a invitat să participe la Festivalul Familiei care va fi organizat sub egida Președintelui RM în această duminică, la Chișinău.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților