[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele a dispus organizarea amplelor manifestări de promovare a familiei
18 Mai

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a expus poziția categorică împotriva desfășurării marșurilor comunității LGBT, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că a adus la cunoștința Ambasadorului James D. Pettit că nu este doar poziția sa personală, dar și a majorității covârșitoare a cetățenilor RM.

„Am menționat foarte clar că, astfel de acțiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiționale, religiei ortodoxe și moralității. Ele nu pot și nu vor fi acceptate de mine personal, dar și de întreaga societate. În context, am dispus organizarea amplelor manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că, în cadrul discuției, au mai abordat subiecte ce țin de modificările Codului Electoral, reforma Guvernului, referendumul cu privire la demisia primarului general, dar și progresul în reglementarea diferendului transnistrean.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților