[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președinta CEC: „După fiecare scrutin efectuăm o analiză amplă a participării femeilor în alegeri”
26 Septembrie

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește astăzi prezentarea studiului regional privind reprezentarea politică a femeilor în țările din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul este organizat în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, Platforma pentru egalitate de gen și în parteneriat cu Consiliul Europei, transmite CURENTUL.

Valentina Buliga, președinta Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a menționat că studiul este o oportunitate de a analiza, discuta și identifica soluții de promovare mai reprezentativă a femeilor- atât în Moldova, cât și în regiunea Parteneriatului Estic.

„Este o inițiativă salutabilă. Discutăm azi rolul femeilor în politică. R. Moldova. Au fost realizate multe schimbări în acest sens și noi, împreună cu colegii din Parlament, vom promova ideea ca femeile să se implice activ în procesul de luare a deciziilor în toate domeniile și sferele vieții obștești pentru a contribui la dezvoltarea unei democrații veritabile”, a spus Valentina Buliga.

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a spus că CEC-ul are menirea de sprijini participarea echilibrată a femeilor în procesul decizional și să respecte echitatea în procesul electoral. „După fiecare scrutin efectuăm o analiză amplă a participării femeilor în alegeri. Vedem care este participarea funcționarilor, observatorilor, susținătorilor, participanților și votanții. Studiul prezentat astăzi reprezintă numărul femeilor în viața politică din întreg Parteneriatul Estic și impactul femeilor în procesul electoral”, a spus Alina Russu.

În cadrul discuțiilor participă deputați, experți gender, primari din diferite localități ale țării, funcționari, membri ai partidelor parlamentare și extraparlamentare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai partenerilor de dezvoltare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților