[ X ]
[ X ]
[ X ]
Premierul României: „România așteaptă de la RM consecvență și seriozitate”
23 Martie

Acțiunea României va avea dublu rol – de stabilizare a Republicii Moldova și de consolidare a cadrelor instituționale și democratice, dar și de ancorare politico-strategică în spațiul european. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de Premierul României, Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă, susținută în comun cu Prim-ministrul R.Moldova, Pavel Filip, informează CURENTUL.

Grindeanu a spus că discuția cu omologul său moldovean a cuprins mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală.

„Am discutat lucruri concrete și care contribuie la dezvoltarea relației dintre România și Republica Moldova. În acest sens, discuțiile noastre s-au bazat pe două principii – de stabilizare a Republicii Moldova și de consolidare a cadrelor instituționale și democratice, dar și de ancorare politico-strategică în spațiul european. Noi, România, ne dorim să trecem într-o nouă etapă, dorim ca prezența României în RM să fie consolidată”, a declarat Prim-ministrul României, precizând că România e dispusă să participe la privatizările ce se vor desfășura în RM, în viitorul apropiat.

Sorin Grindeanu a spus că a venit timpul acțiunilor concrete și trebuie accelerate procesele de reconfirmă și consolidează parcursul european.

„România așteaptă de la RM consecvență și seriozitate. Și reiterez că doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la așteptările de prosperitate, siguranță și bunăstare a cetățenilor RM”, a subliniat Premierul român.

La rândul său, Pavel Filip a reiterat că România și RM au o cooperare excelentă, un dialog deschis și divers, în spiritul parteneriatului strategic.

„RM rămâne ferm angajată pe calea realizării proiectului nostru strategic – implementarea consecventă a pașilor în procesul de integrare europeană. RM privește spre Vest, indiferent de punctele de vedere ale Președinției de la Chișinău. În relația cu România nu se va schimb nimic, cum nu se va schimba în opțiunea RM – integrarea europeană, acesta fiind proiectul nostru de țară”, a menționat Premierul RM, mulțumind României pentru sprijinul permanent acordat RM.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților